Cum sa faci piftie din rasol de vita

Cum sa faci piftie din rasol de vita

Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular, care se regaseste pe mesele oamenilor mai ales in perioadele de sarbatoare. Deliciul poate fi preparat din aproape orice carne, de la cea de porc, la cocos, peste si pana la vita! Azi iti vom prezenta o reteta minunata care are la baza rasolul de vita.

Cum sa faci piftie din rasol de vita. Ingrediente:

- 2,5 kiglograme de rasol de vita;

- apa;

- o ceapa;

- un morcov;

- 2 linguri rase de sare/dupa gust;

- 5-6 boabe de ienibahar;

- 4 cuisoare;

- 5/6 catei de usturoi;

- 2-3 foi de dafin;

- o legatura mica de marar;

- 3-4 lingurite de seminte de rodie;

- 3-4 lingurite de boabe fierte de mazare verde (sau din conserva);

- 3-4 oua fierte de prepelita.

Cum sa faci piftie din rasol de vita. Mod de preparare:

- spala bine rasolul de vita si muta-l intr-o cratita suficient de mare;

- acopera rasolul cu apa;

- da amestecul la fiert, aducandu-l in punctul de fierbere;

- schimba apa din cratita si fierbet carnea innca 2 ore, pe foc mic, sub capac;

- adauga ceapa intreaga, morcovul intreg, sarea, boabele de ienibahar si cuisoarele;

- pune capacul cratitei si continua sa fierbi amestecul inca 120 minute, pana cand carnea se va detasa simplu de pe os;

- scoate carnea si las-o sa se raceasca putin;

- imparte carnea in fibre. Indeparteaza tendoanele, grasimea si oasele;

- strecoara supa printr-o bucata dubla de tifon;

- toarna supa intr-o cratita, si adauga usturoiul taiat in feliute si foile de dafin;

- fierbe supa pentru un sfert de ora;

- taie morcovul fiert in rondele. Fa floricele din ele;

- pregateste cateva castroane de marime medie. Decoreaza fundurile cu floricelele de morcov, frunze de marar, boabe de mazare verde si jumatati de oua de prepelita;

- toarna cate putina supa in fiecare castron( trebuie acoperite ingredientele decorative);

- adauga carnea de vita in castroane;

- umple castroanele cu supa;

- introdu piftia la frigider peste noapte, astfel incat sa se inchege bine;

- rastoarna piftia in farfurii plate, daca nu doresti sa o consumi din boluri.

Citeste si: Cum sa faci piftie in coaja de ou

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Paste trebuie sa fie bogata si frumos aranjata! Pe langa bucatele minunate pe baza de...
Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna....
Bucataria italiana este recunosacuta pentru paste, pentru pizza si pentru...Osso Buco, o reteta minunata care are la...