Cum sa faci piftie din rasol de vita. Ingrediente:
- 2,5 kiglograme de rasol de vita;
- apa;
- o ceapa;
- un morcov;
- 2 linguri rase de sare/dupa gust;
- 5-6 boabe de ienibahar;
- 4 cuisoare;
- 5/6 catei de usturoi;
- 2-3 foi de dafin;
- o legatura mica de marar;
- 3-4 lingurite de seminte de rodie;
- 3-4 lingurite de boabe fierte de mazare verde (sau din conserva);
- 3-4 oua fierte de prepelita.
Cum sa faci piftie din rasol de vita. Mod de preparare:
- spala bine rasolul de vita si muta-l intr-o cratita suficient de mare;
- acopera rasolul cu apa;
- da amestecul la fiert, aducandu-l in punctul de fierbere;
- schimba apa din cratita si fierbet carnea innca 2 ore, pe foc mic, sub capac;
- adauga ceapa intreaga, morcovul intreg, sarea, boabele de ienibahar si cuisoarele;
- pune capacul cratitei si continua sa fierbi amestecul inca 120 minute, pana cand carnea se va detasa simplu de pe os;
- scoate carnea si las-o sa se raceasca putin;
- imparte carnea in fibre. Indeparteaza tendoanele, grasimea si oasele;
- strecoara supa printr-o bucata dubla de tifon;
- toarna supa intr-o cratita, si adauga usturoiul taiat in feliute si foile de dafin;
- fierbe supa pentru un sfert de ora;
- taie morcovul fiert in rondele. Fa floricele din ele;
- pregateste cateva castroane de marime medie. Decoreaza fundurile cu floricelele de morcov, frunze de marar, boabe de mazare verde si jumatati de oua de prepelita;
- toarna cate putina supa in fiecare castron( trebuie acoperite ingredientele decorative);
- adauga carnea de vita in castroane;
- umple castroanele cu supa;
- introdu piftia la frigider peste noapte, astfel incat sa se inchege bine;
- rastoarna piftia in farfurii plate, daca nu doresti sa o consumi din boluri.
Citeste si: Cum sa faci piftie in coaja de ou