Piftie de crap

Piftie de crap

Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna. Preparat traditional in Polonia, aspicul de peste este pregatit cu ocazia meselor festive (de Craciun si de Paste).

Iata cum se prepara la noi piftia de crap.

Ingrediente:

- 1,5 kg peste

- 2 litri apa

- foi de dafin, sare

- cativa catei de usturoi

Mod de preparare:

1

Pestele se curata ca pentru rasol, fara sa i se indeparteze coada, capul si inotatoarele.

2

Se taie bucati potrivite si se pun impreuna cu capul intr-o cratita cu atata apa, cat sa le cuprinda.

3

Se fierb la foc potrivit cu sare si foi de dafin.

4

Se spumeaza si se lasa pestele sa fiarba in lichidul limpede pana cand scade zeama.

5

Daca pestele este fiert, acesta se scoate si se lasa  zeama sa fiarba pana scade la jumatate si lipeste atunci cand este testata intre degete.

6

In caz ca este posibil ca zeama sa nu se inchege in caserole dupa racire, pentru mai multa siguranta adaugati o foaie de gelatina.

7

Dupa finalizarea procesului termic se scoate pestele si se aseaza intr-o farfurie sau o caserola.

8

Puneti in zeama fiarta usturoiul pisat inainte de a strecura lichidul.

9

Adaugati in final zeama strecurata peste peste.

10

Lasati la racit timp de cateva ore pana se incheaga.

Similar se procedeaza si cu piftia de carne (pasare, vita, porc), cu exceptia ca aceasta fierbe pana se desprinde carnea de pe os. Dupa ce ati spumat carnea, se adauga la fiert legume, zarzavaturi si diferite condimente.

Pont: Pentru a conferi piftiei de crap aspect comercial, puneti la fiert impreuna cu pestele morcovi, iar apoi taiati-i rondele si asezati cateva bucatele in fiecare bol.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crapul este unul dintre cei mai apreciati pesti de apa dulce. Faptul ca nu are oase, iar...
Crapul prajit se prepara rapid si poate fi servit cu felii de lamaie sau cu mujdei de...
Preparat la cuptor impreuna cu ulei si condimente, crapul este un peste gustos de apa dulce care...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare