Afla cum sa previi supraincalzirea motorului

Afla cum sa previi supraincalzirea motorului

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru.

Gazele rezultate din explozie isi maresc volumul si imping capetele cilindrilor in jos, punand masina in miscare. O mare parte din energia rezultata in urma exploziilor se pierd, insa, sub forma de caldura. Un motor poate produce, in scurt timp, multa caldura, putand chiar sa se supraincalzeasca, topind sau slabind unele parti ale sale.

Nu este necesar ca tot motorul sa se incalzeasca. Supraincalzirea unei singure parti a acestuia poate duce la functionarea defectuoasa a motorului.

Iata cum puteti preveni supraincalzirea motorului:

1

Motoarele cu racire pe aer trebuie sa aiba acces direct cu aerul care intra, pentru a functia la capacitate maxima. Acest tip de motoare sunt prezente in cazul aparatelor de tuns iarba, a avioanelor mici sau a masinilor marca Volkswagen (buburuza). Avantajul motoarelor cu racire pe aer este ca au un sistem de racire simplu, foarte usor ca greutate si ca nu prezinta lichide ce pot congela in timpul racirii. Dezavantajele acestui tip de motoare sunt acelea ca necesita aer curat, pentru a ramane reci si faptul ca nu se poate controla cu precizie temperatura intregului motor. Este important ca aceste motoare sa nu fie acoperite cu mizerie, ulei sau alte substante, care pot impiedica aerul curat sa intre in contact cu metalul motorului.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata. Exista...
Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp. Inainte de a face...
Condusul unei masini cu cutie manuala de viteze poate fi mai dificil decat cel al uneia cu...