Cum sa alegi un loc sigur intr-un mijloc de transport. 7 situatii diferite

Cum sa alegi un loc sigur intr-un mijloc de transport. 7 situatii diferite

Indiferent ce mijloc de transport in comun folosesti, intotdeauna te gandesti, prima oara, la confort. Nu e rau, dar ar fi si mai bine sa nu uiti de siguranta! Orice vehicul are zone unde probabilitatea de a te rani in caz de accident este mai mica.

Astazi iti prezentam lista locurilor sigure in 7 mijloace de transport. Aceasta lista a fost intocmita pe baza diferitelor studii si statistici.

1. Masina

- scaune sigure: pe bancheta din spate a soferului si in mijloc, deoarece aceasta parte a masinii se deformeaza cel mai putin in caz de accident frontal.

- locuri periculoase: langa sofer(denumit si scaunul mortului), deoarece in cazul unui accident acesta, subconstient, va cauta sa isi protejeze propria viata si astfel va expune persoana de langa el.

2. Microbuz

- scaune sigure: cele situate in directia de deplasare, deoarece exista sanse mai mici sa te lovesti cu capul de tetiera scaunului, in momentul unei franari bruste.

- locuri periculoase: langa ferestre si usi, pentru ca in cazul spargerii geamului te poti taia. La fel ca in cazul masinii, e bine sa eviti scaunele de langa sofer.

3. Troleibuz

- locuri sigure: randurile din dreapta(cele de langa trotuar) si scaunele din mijlocul troleului, situate cu spatele la sensul de deplasare.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organizarea unei calatorii presupune mai multe aspecte, printre care se numara calcularea costului acesteia. Iata cum puteti...
Cauzele pierderii bagajelor pot fi nenumarate. Ele pot fi ratacite, datorita lipsei etichetelor de identificare, pot fi...
Ai lasat masina in parcare cateva ore, iar cand te-ai intors bara era indoita? E frustrant, stim,...