Cum sa faci bors de spanac

Cum sa faci bors de spanac

Spanacul este o planta bogata in nutrienti esentiali pentru sanatatea oricarui organism. In plus, se gateste foarte usor, iar de gustul sau inconfundabil e foarte greu sa nu te indragostesti. Asa ca am hotarat sa iti prezentam o reteta care sa contina din plin aceasta planta minunata. Nu, nu ne referim la clasica mancare de spanac, ci la...borsul de spanac.

Ingrediente(o oala/10 portii):

– 2 kilograme de spanac;

– 2 litri de apa;

– 1,5 litri de bors;

- o jumatate de kilogram de cartofi albi;

– 600 grame de rosii(500 ml suc de rosii);

– 100 grame de morcov;

– 100 grame de pastarnac;

- 2 cepe mari;

– 50 grame de patrunjel;

– 400 grame de costita afumata;

– 100 grame de pasta de tomate;

– 150 mililitri de ulei;

– 100 grame de unt;

– 50 grame de leustean;

– 50 grame de patrunjel;

– sare si piper, dupa gust;

Mod de preparare:

- curata spanacul(frunza cu frunza);

- spala spanacul in cateva ape si lasa-l sa se scurga intr-o strecuratoare;

- curata ceapa si tai- marunt;

- inabusa ceapa in grasime;

- adauga morcovul curatat si taiat marunt, costita taiata cuburi mici impreuna cu zarzavatul curatat si taiat marunt;

- amesteca ingredientele in vasul de inabusire pe care il vei acoperi cu un capac;

- adauga spanacul si amesteca;

- adauga apa si cartofii taiati felii, dupa ce se raceste spanacul;

- lasa amestecul la fiert;

- dupa ce a dat bine in clocot, adauga borsul fiert separat si strecurat, rosiile curatate si taiate felii/ sucul de rosii;

- ia oala de pe foc, doar cand esti convins/a ca intregul amestec e fiert;

- adauga patrunjelul si leusteanul(tocate marunt);

- adauga sare si piper, in functie de gust.

Spor la treaba si pofta buna!

Etichete: bors, spanac, bors spanac

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de o ciorba gustoasa, fara carne si plina de vitamine? Borsul de dovlecei cu stevie...
Bolile de sezon sunt aproape imposibil de pacalit. Virusurile se inmultesc rapid, asa ca nu prea avem...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare