Chisalita de prune

Chisalita de prune

O varianta a compotului de prune este chisalita de prune, specifica zonei Moldovei, dar si altor sate din Romania.

Pentru cei care nu stiu, chisalita are o consistenta mai groasa in comparatie cu compotul clasic din prune si se poate prepara si din corcoduse.

Ingrediente:

- 750 g prune,
- 150 g zahar
- apa cat sa cuprinda prunele

Mod de preparare:

1

Se aleg prune bine coapte, se spala, se scot samburii si se pun la fiert intr-o cratita cu apa.

2

Se tin sa fiarba la foc mic, pana se inmoaie prunele. Spre finalul procesului termic, dupa aproximativ o jumatate de ora, se adauga zaharul.

3

Chisalita se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote, cat sa se topeasca zaharul.

La aceasta reteta, in Oltenia se adauga si putina faina pentru ingrosare.

Mod de servire si pastrare:

Chisalita de prune se poate consuma imediat dupa racire, iar daca doriti, umpleti cateva borcane de sticla cu compotul obtinut din prune si depozitati-le in camara pentru iarna.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...
Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si...
Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare