Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.
Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.
Ingrediente:
- 500 g caise verzi,
- 200 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa.
Mod de preparare:
Se aleg caise verzi care nu au format inca samburi.
Se inteapa cu un ac gros in lungime, astfel incat acul sa le strapunga dintr-un capat in celalalat.
Se pun in apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putina zeama de lamaie sau o lingura de otet.
Se scurg. Se topeste intr-un vas zaharul cu apa.
Cand da siropul in clocot, se pun caisele si se lasa sa fiarba vreun sfert de ora, in clocote mici pana sunt gata.
Compotul se consuma ca atare, dupa racire sau se ambaleaza in borcane de sticla pentru a fi consumat in sezonul rece.
Optional, fructele din compot se pot folosi la prepararea diverselor prajituri.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.