Compot de caise verzi

Compot de caise verzi

Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.

Ingrediente:

- 500 g caise verzi,

- 200 g zahar,

- 1 ½ pahar cu apa.

Mod de preparare:

1

Se aleg caise verzi care nu au format inca samburi.

2

Se inteapa cu un ac gros in lungime, astfel incat acul sa le strapunga dintr-un capat in celalalat.

3

Se pun in apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putina zeama de lamaie sau o lingura de otet.

4

Se scurg. Se topeste intr-un vas zaharul cu apa.

5

Cand da siropul in clocot, se pun caisele si se lasa sa fiarba vreun sfert de ora, in clocote mici pana sunt gata.

Compotul se consuma ca atare, dupa racire sau se ambaleaza in borcane de sticla pentru a fi consumat in sezonul rece.

Optional, fructele din compot se pot folosi la prepararea diverselor prajituri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata se poate prepara atat din caise coapte, cat si din caise verzi. Ingrediente: - O farfurie...
Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare