Compot de gutui

Compot de gutui

Compotul de gutui poate fi aromatizat cu scortisoara, vanilie sau cuisoare, in caz ca va plac bauturile calde cu diferite arome.

Daca insa va place compotul in starea lui naturala, folositi doar fructe, apa si zahar in concentratiile indicate in reteta.

Ingrediente:

 - 750 g gutui,

- 300 g zahar,

- 2 ½ pahare cu apa.

Mod de pregatire:

1

Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust.

2

Se taie gutuile in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.

3

Pe masura ce se curata, se pun In apa rece, ca sa nu se innegreasca.

4

Cand siropul incepe sa fiarba se trage pe foc mic si se pun gutuile.

5

Gutuile se tin la fiert mai mult timp, dar nu se lasa pana se sfarama pe foc.

Compotul de gutui se poate consuma imediat dupa ce se racoreste.

Etichete: compot, gutui, compot gutui

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Castanele comestibile sunt un remediu eficient contra tusei si astmului. De fructele castanului ne mai putem bucura...
Perele sunt fructe de vara si toamna zemoase si aromate. Exista o multime de soiuri romanesti de...
Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere. Noi va propunem un compot dulce-acrisor...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare