Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere.
Compotul de mere se poate prepara din orice soi de mere.
Noi va propunem un compot dulce-acrisor obtinut din mere cretesti.
Ingrediente:
- 750 g mere cretesti,
- 200 g zahar,
- 2 pahare cu apa,
- coaja de lamaie sau vanilie.
Mod de preparare:
Se pune intr-o cratita zaharul cu apa si se adauga putina coaja de lamaie sau vanilie, dupa gust.
Se taie merele in sferturi, se curata de coaja si se indeparteaza casuta cu samburi.
Pe masura ce se curata, se pun in apa rece, ca sa nu se innegreasca.
Cand siropul incepe sa fiarba, se potriveste focul si se pun merele. Se supravegheaza sa nu fiarba prea tare.
Se tine pana cand merele capata un aspect transparent, fara sa se sfarame.
Daca ne place compotul mai legat, cand sunt merele gata, se scot cu lingura cu gauri si se pun in compotiera.
Cratita cu siropul se impinge pe foc iute si se lasa sa mai fiarba cateva minute.
Se strecoara peste merele din compotiera.
Ponturi:
- Pentru a obtine un compot aromat, puteti adauga la aceasta reteta un baton de scortisoara si jumatate litru de vin alb.
- Compotul poate fi servit rece vara si cald iarna.
- Merele cretesti sunt moi si zemoase si pot fi consumate inclusiv de catre diabetici.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.