Prune

Lista articolelor despre prune pe AflaCum.ro

Articole despre prune

Citeste cele mai noi articole despre prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prune, pe AflaCum.ro!

Vrei sa dai orice musafir pe spate, dar nu prea ai timp sa prepari cine-stie-ce desert? In acest caz, reteta pe care ti-am pregatit-o astazi e pentru tine! Ne referim la checul cu prune. Se face destul de repede, dar arata excelent, are o textura pufoasa si, la fel de important, ofera un gust complex. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Chec cu prune. Ingrediente:

- 750 grame de prune(la alegere, insa de preferat ar fi prunele cu pulpa mai densa, care nu lasa zeama multa);

Fructele si legumele se afla, cu mici exceptii(soiurile exotice), in extrasezon pe timp de iarna. Tocmai de aceea, romanii si nu numai conserva diverse fructe si legume pentru perioada rece a anului. Azi, iti prezentam o reteta aparte din aceasta categorie: prune marinate. Le vei servi cu pofta ca pe o gustare aromata si usor picanta.

Prune marinate. Ingrediente:

- 20 prune mari(anna spath sau anaspet , spre exemplu);

Daca esti dintr-o zona rurala sau daca ai fost in vizita la bunici, imposibil sa nu fi vazut macar o data in viata un prun. Este firesc sa fie asa, deoarece acest pom fructifer este cel mai raspandit din tara noastra. Anumite soiuri se dezvolta bine in toate zonele geografice. Altele sunt specifice unei anumite zone, cum ar fi pruna grasa, careia ii prieste in zonele de deal si subcarpatice, dar nu se simte la fel de bine in zonele de campie.

Unde si in ce conditii creste prunul:

- temperaturi. Temperaturile moderate ii sunt cele mai potrivite. Rezista si la -31 grade Celsius. In schimb, in timpul verii, cand se inregistreaza temperaturi de peste 35 grade, frunzele tinere sufera arsuri. Florile nu rezista sub o jumatate de grad cu minus, iar bobocii intampina probleme cand sunt temeperaturi de sub - 4 grade Celsius!

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista de beneficii pentru sanatate pe care aceasta licoare atat de iubita in Romania le ofera.

Tuica de prune. Beneficii:

- raceli, circulatie deficitara a sangelui(fluidizeaza sangele), reumatism. Tuica e folosita din vechi timpuri pentru frectii.

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca ai avut parte de ea in copilarie. Imposibil ca bunica ta sa nu fi pregatit aceasta minunatie! Daca ti-e deja pofta, iti spunem ca reteta este simpla, la indemana oricui.

Ingrediente:

- prune bistrite(de Bistrita) medii;

Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn bolile de inima). Putini stiu, insa, cum se culeg prunele. Daca esti interesat, iti spunem noi. In primul rand, depinde cum doresti sa folosesti prunele! Daca le aduni pentru consum sau pentru a face vestita tuica.

Culesul prunelor pentru consum:

- in aceasta situatie, prunele se culeg cu mana, fruct cu fruct. Astfel, nu se vor deteriora si vor putea fi consumate in stare buna.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Oamenii de stiinta din Berlin au descoperit ca oamenii care consuma zilnic cel putin sase prune proaspete...
Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii. Ingrediente: -1 kg prune,...
Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...
Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...