Prune

Lista articolelor despre prune pe AflaCum.ro

Articole despre prune

Citeste cele mai noi articole despre prune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prune, pe AflaCum.ro!

Daca esti dintr-o zona rurala sau daca ai fost in vizita la bunici, imposibil sa nu fi vazut macar o data in viata un prun. Este firesc sa fie asa, deoarece acest pom fructifer este cel mai raspandit din tara noastra. Anumite soiuri se dezvolta bine in toate zonele geografice. Altele sunt specifice unei anumite zone, cum ar fi pruna grasa, careia ii prieste in zonele de deal si subcarpatice, dar nu se simte la fel de bine in zonele de campie.

Unde si in ce conditii creste prunul:

- temperaturi. Temperaturile moderate ii sunt cele mai potrivite. Rezista si la -31 grade Celsius. In schimb, in timpul verii, cand se inregistreaza temperaturi de peste 35 grade, frunzele tinere sufera arsuri. Florile nu rezista sub o jumatate de grad cu minus, iar bobocii intampina probleme cand sunt temeperaturi de sub - 4 grade Celsius!

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista de beneficii pentru sanatate pe care aceasta licoare atat de iubita in Romania le ofera.

Tuica de prune. Beneficii:

- raceli, circulatie deficitara a sangelui(fluidizeaza sangele), reumatism. Tuica e folosita din vechi timpuri pentru frectii.

Galuste sau gomboti cu prune – o reteta despre care sigur ai auzit si speram chiar ca ai avut parte de ea in copilarie. Imposibil ca bunica ta sa nu fi pregatit aceasta minunatie! Daca ti-e deja pofta, iti spunem ca reteta este simpla, la indemana oricui.

Ingrediente:

- prune bistrite(de Bistrita) medii;

Prunele sunt fructe foarte cunoscute in Romania pentru proprietatile lor minunate(amintim doar ca stimuleaza memoria si previn bolile de inima). Putini stiu, insa, cum se culeg prunele. Daca esti interesat, iti spunem noi. In primul rand, depinde cum doresti sa folosesti prunele! Daca le aduni pentru consum sau pentru a face vestita tuica.

Culesul prunelor pentru consum:

- in aceasta situatie, prunele se culeg cu mana, fruct cu fruct. Astfel, nu se vor deteriora si vor putea fi consumate in stare buna.

Placinta de prune reprezinta un desert minunat, indiferent de sezonul in care o consumi. Sigur, e mai putin costisitor sa prepari asa ceva pe timp de vara, cand prunele sunt mai ieftine pe taraba sau chiar le ai in gradina, daca locuiesti la curte!

Ingrediente:

- un kg de prune;

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
O reteta foarte apreciata in sezonul rece este dulceata de prune brumarii. Ingrediente: -1 kg prune,...
Prunele verzi sunt uneori folosite la acrirea ciorbelor, dar pot constitui ingredientul principal si in cazul dulcetii. ...
Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...
Compotul de prune se realizeaza din aceleasi ingrediente ca si celelalte compoturi de fructe, cu apa si...