Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.
Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.
Se poate consuma iarna pe post de bautura aperitiv inainte de cina.
Ingrediente:
- 300 grame samburi de cirese,
- 12 samburi de caise,
- 2 litri tuica sau rachiu,
- 150 g zahar.
Mod de preparare:
Se sparg samburii de cirese si de caise si se pun intr-o sticla mai mare cu 2 litri de tuica sau rachiu.
Se tin 5-6 saptamani la soare, scuturand din timp in timp sticla.
Se strecoara printr-un tifon si se amesteca cu un sirop facut din 150 g zahar si 150g de apa, care au fiert impreuna 2 minute.
Se filtreaza prin hartie de filtru ca si lichiorul de portocale.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.