Afla ce este kirul si cum se prepara

Afla ce este kirul si cum se prepara

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

Se poate consuma iarna pe post de bautura aperitiv inainte de cina.

Ingrediente:

- 300 grame samburi de cirese,
- 12 samburi de caise,
- 2 litri tuica sau rachiu,
- 150 g zahar.

Mod de preparare:

1

Se sparg samburii de cirese si de caise si se pun intr-o sticla mai mare cu 2 litri de tuica sau rachiu.

2

Se tin 5-6 saptamani la soare, scuturand din timp in timp sticla.

3

Se strecoara printr-un tifon si se amesteca cu un sirop facut din 150 g zahar si 150g de apa, care au fiert impreuna 2 minute.

4

Se filtreaza prin hartie de filtru ca si lichiorul de portocale.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ayran sau iaurt turcesc - o bautura pe care cei care au comandat intr-o shaormerie au incercat-o,...
Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare