Din ce se obtine Feni? Aceasta bautura se face in principal din doua ingrediente: nucile de caju sau fructele de cocos, in functie de tipul de feni. Feni areo tarie alcoolica relativ ridicata (de obicei intre 40-45% alcool) si este apreciata pentru aroma sa distinctiva si gustulintens.
Tipuri de feni:
- caju Feni - aceasta bautura este obtinuta din sucul fermentat al fructelor de caju. Are un miros intens si un gust caracteristic, fiind mai populara decat feni din cocos.
- coconut Feni - Este facuta din seva de palmier de cocos fermentata. Aceasta varianta e mai usoara ca aroma si mai rar intalnita decat caju feni.
Cum se consuma feni:
- simpla. Finii consumatori de feni prefera sa consume bautura simpla, pentru a-i savura aroma autentica.
- cu apa sau sifon. Asa devine mai putin intensa :)
- in cocktailuri. Feni este folosit si ca baza pentru diverse cocktailuri, combinata cu sucuri de fructe, ghimbir, lime sau alte bauturi.
- digestiv. In unele zone, feni este consumata dupa masa pentru a ajuta digestia.
Feni - reteta simpla de cocktail:
- 50 ml de caju feni;
- 100 ml apa tonica sau sifon;
- cateva feliute de lime sau lamaie
- cuburi de gheata.
Citeste si: Lichior de portocale