Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O bautura calda ideala pentru sezonul rece este punciul din ceai amestecat cu zahar, citrice si alcool.
O bautura calda ideala pentru sezonul rece este punciul din ceai amestecat cu zahar, citrice si alcool.
Ingrediente:
- o portocala,
- o lamaie,
- 200 g zahar bucati,
- un litru ceai slab,
- 1 ½ dl rom,
- 1 ½ dl rachiu.
Mod de preparare:
Se spala si se sterge o portocala zemoasa, cu coaja subtire si o lamaie.
Se freaca pe rand bucatile de zahar pe coaja de portocala si de lamaie, pana ramane numai partea alba.
Se pune zahar intr-o oara curata, intrebuintata numai pentru fiert apa.
Deasupra se toarna zeama de portocala sau de lamaie si un litru de ceai slab, fierbinte.
Se adauga romul si rachiul.
Se pune pe aragaz amestecand, sa se topeasca zaharul si se tine pana se infierbanta, fara sa fiarba.
Mod de servire:
Se toarna direct in pahar sau se serveste cu totul intr-un vas special pentru punci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.