Cum sa prepari ceaiul ca in Marea Britanie

Cum sa prepari ceaiul ca in Marea Britanie

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru este folosit, in cele mai multe cazuri. Se foloseste si ceaiul verde, insa mai rar. Despre celebrul ceai englezesc, in materialul urmator.

Cum sa prepari ceai ca in Marea Britanie. Ai nevoie de:

- ceai negru/verde (2-3 plicute/o lingurita vrac);

- ceainic(cauta in magazine modele create de britanici);

- strecuratoare(daca folosesti ceai vrac);

- 250 ml apa;

- lapte, dupa gust;

- zahar, dupa gust;

- cana de portelan/ceramica/sticla.

- o lingurita.

Cum sa prepari ceai ca in Marea Britanie. Pasi:

- pune apa la fiert, Nu o lasa sa fiarba prea mult. Ia-o de pe foc, imediat ce da in clocot;

- incalzeste cana. Inainte ca apa sa dea in cloclot, pune un pic din ea in cana destinata ceaiului. Amesteca un pic, pentru a incalzi peretii canii;

- pune ceaiul in ceanic;

- adauga apa peste ceai si pune imediat capacul ceainicului;

- temperaturi de preparare. Ceiul negru se prepara in apa la 96 grade Celsius, iar cel verde, la o temperatura intre 71-82 grade;

- aplica o husa de ceainic. Husele tricotate sunt create de britanici si se gasesc in comert. Au rolul de a mentine caldura ceainicului;

- pastreaza ceanicul cu capac si imbracat timp de 3-5 minute, pana aroma se imprastie cum trebuie;

- scoate pliculetele de ceai sau toarna ceaiul prin strecuratoare in cana, in cazul vracului.

- adauga lapte si zahar. De retinut ca laptele se pune doar in ceaiul negru!

Citeste si: Cum si de ce sa prepari ceai de mere. Beneficii nebanuite!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru...
Rusul alb(White russian) este printre cele mai bune, mai simplu de facut si mai populare cocktail-uri pe...
Esti mare consumator de rodii? Daca da, trebuie sa stii ca poti consuma fructul nu doar in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare