Sirop de fragi

Sirop de fragi

Fragii sunt un soi de capsuni de padure care produc fructe de primavara pana toamna tarziu.

Din aceste fructe de padure se obtine siropul de fragi, sosul de fragi si alte preparate culinare dulci si aromate.

Comparativ cu siropul de fragi cumparat de la plafar, farmacie sau din supermarket, siropul de fragi preparat acasa nu contine conservanti. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- un litru zeama de fragi,
- un kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se strivesc cu mana, intr-un castron, fragi bine copti. La un kilogram de fragi se poate adauga 1/4 de litru de apa.

2

Se storc printr-un tifon des si se toarna in vasul de dulceata, adaugand la un litru de zeama un kg de zahar.

3

Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute circa 20 de minute. Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor din sticle.

4

La fiert, se adauga putina zeama de lamaie. Cand este destul de legat, se da la o parte si se toarna cald in sticle care se astupa bine. Ca sa sa nu plezneasca sticla, se infasoara intr-o carpa umeda, cat se toarna siropul.

Acest sirop concentrat se consuma ca atare sau diluat cu apa plata ori minerala. Similar se prepara si siropul de zmeura.

Etichete: fragi, sirop fragi, sirop

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fructele mici se gasesc din plin pe tarabe, in aceasta perioada. Facem referire la mure, zmeura, afine...
Un desert revogorant de vara este crema de fragi cu rom si frisca batuta. Ingrediente: 500 grame...
Un desert racoros de vara este casata cu fructe. Afla cum se prepara din aceasta reteta. Ingrediente: ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare