Cum sa fierbi in mod corect cafeaua:
- foloseste apa curata. De preferat, apa plata, deoarece apa de la robient ar putea contine clor;
- foloseste cafea macinata acasa. E mult mai gustoasa decat cea solubila;
- fierbe cafeaua la foc mic, intr-un ibric cat se poate de mic(cu gura ingusta). Astfel, cafeaua isi va pastra mai bine aroma;
- adauga putina sare(2-3 cristale). Se va intensifica, astfel, aroma cafelei;
- pentru indulcire, folosese zahar din trestie de zahar;
- nu da cafeaua in clocot. Ridica inricul de pe foc, imediat ce lichidul incepe sa se umfle. Asteapta cateva secunde(pana se lasa crusta), apoi repeta procedura de 3 ori;
- lasa cafeaua sa se odihneasca in jur de 1 minut, dupa care toarn-o in ceasca;
- daca preferi varianta cafea cu lapte, incalzeste laptele putin;
- bea un pahar de apa, dupa fiecare ceasca de cafea.
Citeste si: Afla cum se face cafeaua turceasca