Cum sa deschizi o bere daca nu ai desfacator

Cum sa deschizi o bere daca nu ai desfacator

Berea este o bautura alcoolica considerata aliment cu o popularitate ridicata mai ales printre barbati. E consumata pe intreg Mapamondul cu mare placere, cu exceptia unei mari parti a lumii musulmane, acolo unde consumul de alcool este interzis de religie.

Cand esti acasa si urmaresti relaxat meciul preferat, berea iti linisteste emotiile inerente. Tot berea iti face conversatia mai interesanta si cand iesi cu prietenii la o terasa. Ce sa mai vorbim despre zilele toride de vara, cand o bere te racoreste pe deplin?! Ce faci, insa, daca mergi la pescuit ori la picnic si nu ai luat desfacatorul cu tine? Simplu. Apelezi la alte metode a desface capacul sticlei de bere:

Bricheta. Daca ai o bricheta la tine, rezolvi rapid problema. Pune partea de jos a brichetei sub capac si foloseste-o la fel ca pe desfacator. Mana care tine bricheta trebuie sa fie ferma, altfel nu vei deschide capacul. Mai mult, daca bricheta e din plastic, s-ar putea deteriora la contactul cu marginea capacului.

Catarama. Da! Nu e o gluma! Catarama de la curea e metalica si are o constructie care seamana cu un desfacator de bere. Fixeaza capacul in interiorul cataramei si desfa berea!

Alta sticla. Asta e metoda dop pe dop se coate, daca ne permiti o gluma. Tine berea care trebuie desfacuta in pozitie verticala, cu fermitate. Inclina cealalta sticla si fixeaza-i capacul pe marginea capacului ce trebuie indepartat. Acum trage in sus, cu o miscare rapida si hotarata, la fel cum faci si cu desfacatorul. Ridica natural sticla cand capacul se desprinde, pentru a nu risipi bunatate de bautura.

Hartie/bancnota. Chiar daca esti in pustietate, e posibil sa ai o bancnota sau ziarul care te ajuta la aprinderea focului. Impatureste in mai multe bancnota/bucata de hartie sau ziar, pana devine suficient de puternica sa o bagi sub capac si sa fortezi deschiderea acestuia.

Moneda. O moneda de 50 bani rezolva rapid problema. Apuc-o ferm de o jumatate si cu cealalta jumatate intra sub capac si indeparteaza-l cu aceeasi miscare scurta si ferma.

Dintii. Aceasta metoda nu ti-o indicam sub nicio forma , dar o amintim, deoarece e folosita de multi curajosi. Barbatii cu dinti puternici pot deschide capacele de bere cu ajutorul danturii! E foarte riscant , deoarece poti distruge smaltul dintilor!

Verigheta/inel. Daca ai un inel rezistent pe deget, foloseste-l pe post de desfacator.

Lingura. Propteste varful lingurii sub capac si procedeaza la fel ca in cazul desfacatorului.

Daca te afli in interior, dar tot nu ai desfacator la indemana, mai ai cateva solutii de desfacere a berilor:

Foarfeca. Introdu una dintre partile taioase sub cacac, iar cu cealalta fixeaza capacul deasupra. Incearca sa rasucesti sticla in timp ce desfaci capacul.

Marginea mesei. Coltul unei mese te ajuta una-doua! Ai, totusi, grija sa alegi o masa mai rezistenta. Ar fi pacat sa ii strici suprafata cu capacul de la bere. Fixeaza sticla in coltul mesei si loveste cu podul palmei capacul.

Usa. Desfa berea exact ca in imaginea de mai jos.

Citeste si: Berea, alcool si aliment. Cinci actiuni benefice ale berii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Reumatismul e o boala destul de raspandita in societatea actuala. Dupa cum probabil cunosti, ea afecteaza in...
Bei bere rar, dar se intampla sa cumperi mai mereu din supermarket? Sau poate o achizitionezi periodic,...
Sirop de bere! Probabil, nu ai auzit, pana acum, de asa ceva. Ei bine, afla ca siropul...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare