N-o sa ne axam, astazi, pe reteta complexa a lui Pemberton, adaptata apoi de catre producatorul avizat, ci pe o reteta mai simpla, care va oferi un gust asemanator. Nu vei folosi alcool sau cofeina, asa cum se intampla in reteta de baza!
Ingrediente pentru 1,5 litri de Coca-Cola:
- 3 linguri de praf de cicoare;
- 2 linguri de sirop de macese;
- 100 grame de zahar;
- o sticla de apa minerala de 1,5 litri.
Mod de preparare:
- pune intr-un recipient cicoarea, siropul de macese si zaharul.
- peste amestec toarna 250 mililitri de apa minerala.
-amesteca bine continutul din vas.
- lasa amestecul sa se linisteasca aproximativ 5 minute, dupa care amesteca din nou.
- strecoara amestecul printr-o bucata de tifon.
- siropul obtinut se adauga, treptat in sticla de apa minerala. Toarna cu rabdare, deoarece face spuma si poate da peste.
-dupa ce ai adaugat tot siropul, baga sticla la frigider.
Peste aproximativ doua ore, Coca-Cola de casa e numai buna pentru consum!