Suc de guava clasic. Ingrediente:
- o cana (165 g) de guava rosie/roz decojita si tocata;
- o lingurita (4 g) de zahar;
- o jumatate de cana (120 ml) de apa rece;
- cateva cuburi de gheata.
Suc de guava clasic. Mod de preparare:
- spala mai multe guave rosii/roz;
- curata guavele cu ajutorul unui curatator de legume. Poti lasa si coaja, dar sucul va iesi mai gros;
- taie guavele in bucati. Foloseste frcute moi si fara pete;
- pune guavele tocate intr-un blender/robot de bucatarie;
- adauga in blender/robot de bucatarie zaharul si apa. Daca doresti, poti inlocui zaharul cu un indulcitor natural sau cu continut scazut de calorii;
- da amestecul prin blender, pana cand obtii o pasat omogena, dar nu prea mult pentru a nu macina semintele prea fin;
- strecoara sucul. Pune o strecuratoare cu plasa fina peste un castron. Da amestecul de guava prin strecuratoare, folosind o lingura pentru a impinge usor amestecul prin plasa;
- arunca semintele ramase in strecuratoare;
- adauga cuburi de gheata si serveste sucul de guava imediat!
Suc de guava condimentat si aromat. Ingrediente:
- 3 cani (495 g) de guave rosii/roz maruntite;
- un sfert de lingurita de ghimbir macinat;
- 3 linguri (37,5 g) de zahar;
- un sfert de lingurita chili pudra rosu;
- un sfert de lingurita de suc de lamaie;
- 2 cesti(480 ml) de apa rece, filtrata/plata;
- un sfert de lingurita de menta proaspata;
- cateva cuburi de gheata.
Suc de guava condimentat si aromat. Mod de preparare:
- spala mai multe guave rosii/roz, moi;
- curata-le cu ajutorul unui curatator de legume. Poti lasa coaja. In acest caz, sucul va iesi mai gros;
- taie marunt guavele. Ar trebui sa obtii circa 495 grame de fructe;
- pune guava tocata intr-un blender/robot de bucatarie.
- da amestecul prin blender, pana cand obtii o pasat omogena, dar nu prea mult pentru a nu macina semintele prea fin;
- strecoara sucul. Pune o strecuratoare cu plasa fina peste un castron. Da amestecul de guava prin strecuratoare, folosind o lingura pentru a impinge usor amestecul prin plasa;
- arunca semintele ramase in strecuratoare;
- transfera sucul de guava obtinut intr-un shaker de cocktail;
- adauga ghimbirul macinat, zaharul chili pudra, sucul de lamaie si menta proaspata;
- pune capacul shaker-ului si agita-l timp de 10-20 secunde. Artomele se vor imbina perfect! Daca nu ai un shaker, amesteca ingredientele intr-un castron;
- pune cate o mana de cuburi de gheata in 2 pahare;
- toarna sucul de guava in pahare(sa fie jumatate umplute);
- adauga apa si anesteca;
- serveste bautura imediat.
Suc de guave verzi. Ingrediente:
- 2 guave verzi;
- o jumatate de cana (120 ml) de apa sau mai multa, dupa gust;
- o lamaie verde(lime);
- coaja maruntita de la lamaia verde;
- 2 linguri (30 ml) de miere;
- un praf sare;
- zahar, dupa gust
Suc de guave verzi. Mod de preparare:
- spala guavele;
- taie guavele in cubrui mici;
- pune fructele tocate intr-un blender/ robot de bucatarie;
- amesteca guavele cu apa. Toarna apa in blender si amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Nu amesteca prea mult, astfel incat sa nu macini semintele prea fin!
- strecoara si subtiaza piureul de guava. Pune o strecuratoare cu plasa fina peste un castron si treci amestecul de guava iprin ea.
- arunca semintele ramase in strecuratoare;
- adauga apa in iureul de guava, dupa gust;
- adauga coaja tocata de lime in suc;
- stoarce lamaia verde in suc;
- adauga mierea si praful de sare in suc si amesteca;
- gusta sucul de guava si adauga zahar, daca simti nevoia.
Beneficiile consumului de guava. Fructele de guava sunt foarte bogate in antioxidanti, vitamina C, potasiu si fibre.
Citeste si: Cum sa prepari suc de rodie