Cum sa faci tutti frutti indian

Cum sa faci tutti frutti indian

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil ca si noi la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000.  Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unui compot de origine indiana pe baza papaya, folosit in mod obisnuit in retete de prajituri cu fructe si in alte retete specifice zonei.

Tutti frutti indian. Ingrediente:

- un papaya verde de marime medie;

- 2 cesti (500 ml) de zahar granulat;

- o jumatate de lingurita (2,5 ml) de extract de vanilie;

- colorant alimentar rosu, galben si verde;

- 2 litri de apa.

Tutti frutti indian. Mod de preparare:

- curata papaya de coaja;

- taie papaya in jumatati si scoate-i semintele cu o lingura;

- fa papaya cuburi mici de circa 1,25 centimetri;

- pune un litru de apa la fiert intr-o cratita cu capacitatea de 4 litri;

- adu apa la fiert pe foc mediu;

- adauga papaya tocata in apa. Redu focul la mic si lasa papay a sa fiarba inca 3 minute. Nu trebuie sa devina moale! Lasa cratita descoperita cat papaya fierbe;

- opreste focul si da cratita la o parte. Lasa papaya sa stea in apa fierbinte pentru inca 5 minute, cu capacul pus pe cratita.Papaya ar trebui sa devina semitransparenta;

- strecoara papaya. Scurge apa printr-o strecuratoare;

- pune papaya deoparte. Vei avea nevoie sa o adaugi in sirop;

- combina zaharul si apa ramasa. Combina 2 cani (500 grame ) de zahar cu 3 sau 4 cani (750-1000 ml) de apa intr-o cratita medi/ mare. Pentru cele mai bune rezultate, folosetse o cratita cu un volum minim de 4 litri. Poti utiliza cratita in care ai pregatit papaya, dar trebuie sa o clatesti inainte;

- fierbe zaharul la foc mediu, pana se dizova. Daca amestecul este inca tulbure, zaharul nu s-a dizolvat inca. Odata ce amestecul devine limpede, zaharul e dizolvat;

- combina papaya cu siropul. Dupa ce zaharul se dizolva, adauga cuburile de papaya strecurate in sirop. Amesteca bine;

- pune la fiert noul amestec pentru 15-20 minute. Gateste la foc mediu-mic. Papaya trebuie sa fiarba pana cand siropul se ingroasa;

- adauga extractul de vanilie. Opreste si da cratita la o parte. Adauga extractul de vanilie in continutul vasului si amesteca bine;

- imparte amestecul in 3 parti. Pune papaya si siropul in trei castroane separate, masurand amestecul in proportii relativ egale. De asemenea, asigura-te ca bucatile de papaya din fiecare bol sunt acoperite cu o cantitate suficienta de sirop. Castroanele de sticla sunt cele mai indicate;

- adauga colorant alimentar in fiecare bol. Adauga intre 1 si 4 picaturi de colorant alimentar verde intr-un bol, 1-4 picaturi de colorant alimentar galben in urmatorul si 1-4 picaturi de colorant alimentar rosu in ultimul bol. Amesteca bine pentru a imprastia culoarea uniform;

- acopera bolurile si lasa-le sa stea la temperatura camerei pentru 12-24 ore, intr-un loc racoros, ferit de lumina soarelui. Daca bolurile nu au capace, acopera-le cu folie de aluminiu/folie de plastic;

- strecoara papaya. Scapa de sirop, folosind o strecuratoare;

- usuca fructele. Intinde cuburile de papaya pe o sita sau pur si simplu pe prosoape de bucatarie intinse pe blat. Lasa fructele la uscat pentru cateva ore. Ar trebui sa nu mai fie lipicioase;

- depoziteaza papaya intr-un vas etans. Amesteca bucatele de diferite culori intr-un borcan ermetic. Inchide borcanul, apoi depoziteaza-l intr-un loc racoros si intunecat(frigider, beci, pivnita). Daca tii tutti frutti la temperatura camerei, va rezista maximum o saptamana. Bine preparat si sigiliat cum trebuie, tutti frutti poate fi consumat si dupa cateva luni.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci tutti frutti occidental

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil, ca si noi, la o varianta de...
Sucul de cartofi dulci este o bautura naturala bogata in beta caroten, vitamina B6, vitamina D, cupru,...
Sucul de afine este apreciat de consumatori pentru aroma sa delicioasa si recomandat de catre nutritionisti pentru...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare