Cum sa faci tutti frutti occidental

Cum sa faci tutti frutti occidental

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil, ca si noi, la o varianta de suc carbogazos in mare voga prin anii 2000. Altfel, tutti frutti reprezinta denumirea unei bauturi pe baza de brandy si fructe. Reteta este folosita in Europa si in SUA.

Tutti frutti occidental. Ingrediente:

- 4 cani (un litru) de fructe carnoase (fructe de padure, cirese, piersici, caise, ananas, nectarine, prune etc)

- 4 cani (un kilogram) de zahar granulat;

- o sticla de brandy;

Tutti frutti occidental. Mod de preparare:

- poti da startul prepararii la inceptutul verii;

- alege fructele. Pot fi la alegre din lista de mai sus. Nu trebuie sa le adaugi pe toate in acelasi timp! Adaugarea treptat e chiar indicata pe masura ce bautura se prepara. Evita fructele de padure, murele, deoarece au prea multe seminte. De asemenea, evita fructele prea moi, cum sunt bananele.

- curata si spala bine fructele la jet. Indeparteaza coditele, samburii si semintele;

- taie fructele mai mari in bucati mici.

- transfera fructele intr-un vas de ceramica/sticla suficient de incapator. Poate fi un borcan entru muraturi sau un vas ceramic. Pentru a fi siguri ca ai loc pentru toate ingredientele, ti-ar trebui un vas de circa 3-4 litri;

- adauga zaharul. Cantitatea de zahar trebuie sa fie intotdeauna egala cu cantitatea de fructe.

- acopera amestecul brandy. Toarna suficient alcool astfel incat sa acoperi complet fructele. In timp, vei mai adauga brany peste frcucte, deoarece volumul acestora va scadea, iar o parte din lichid se va evapora.

- adauga fructe pe tot parcurusl verii. Fa asta trpetat pana umpli vasul. Odata ce ai adaugat fructe, trebuie sa adaugi si zahar in aceeasi cantitate!

- tine vasul acoperit cu un capac sau cu folie de aluminiu, intr-un loc racoros si ferit de lumina directa a soarelui.

- amesteca fructele la fiecare cateva zile pentru a te asigura ca raman scufundate. Amestecarea ajuta si la dizolvarea zaharului.

- lasa amestecul in procesul de transformare cateva luni. Odata ce toate fructele au fost adaugate, acopera vasul si lasati-l sa stea intr-o zona racoroasa si umbrita timp de cel putin trei luni.

- tutti frutti va fi gata de consum la sfarsitul lunii noiembrie/inceputul lunii decembrie.

Citeste si: Cum sa faci sbiten, bautura ruseasca de iarna

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La ce te gandesti cand auzi expresia tutti frutti? Probabil ca si noi la o varianta de...
Sucul de cartofi dulci este o bautura naturala bogata in beta caroten, vitamina B6, vitamina D, cupru,...
Sucul de afine este apreciat de consumatori pentru aroma sa delicioasa si recomandat de catre nutritionisti pentru...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare