Cum sa prepari vin fiert. Cele mai bune 3 retete

Cum sa prepari vin fiert. Cele mai bune 3 retete

Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru multa lume. Daca vrei sa gusti un vin fiert pe care sa nu-l uiti niciodata, urmareste retetele de mai jos.

RETETA 1

Ai nevoie de:

- 2 sticle de vin rosu sec.

- 2 portocale;

- coaja de la o lamaie;

- 150 g de zahar;

- 5 cuisoare;

- un baton de scortisoara;

- nucsoara proaspat rasa;

- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras.

Ce trebuie sa faci:

- decojeste si stoarce o portocala.

- pune sucul la fiert intr-o tigaie inalta, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si restul de condimente, in afara de cuisoare.

- adauga vin astfel incat sa acopere zaharul si incalzeste la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet)amesteca din cand in cand)

- fierbe amestecul timp de 7-8 minute, pana cand obtii un sirop gros.

- taie pe jumatate a doua portocala si infige cuisoarele in ea.

- toarna vinul, iIntr-o oala mare.

- adauga siropul de zahar si condimente, cea de-a doua portocala si incalzeste amestecul a foc mic.

Citeste si: Cum sa prepari gutui la cuptor cu vin rosu

RETETA 2

Ai nevoie de:

- 750 ml de vin rosu;

- 100 g de zahar;

- o jumatate de lingurita cardamom macinat/10 seminte cardamom;

- o jumatate de lingurita scortisoara;

- 10 cuisoare;

- 6 stelute de anason;

- un sfert de lingurita de ghimbir macinat/o bucatica ghimbir;

- 2 portocale;

- o lamaie;

- 2 linguri de lichior de portocale.

Ce trebuie sa faci:

- spala citricele si taie-le sferturi sau felii.

- pune toate ingredientele intr-o cratita(nu si lichiorul), impreuna cu vinul, si lasa-le la foc mediu pana ce vinul incepe sa clocoteasca.

- da focul cat mai mic si lasa-l sa clocoteasca usor, inca 20 minute.

- adauga lichiorul, cand mai sunt 2-3 minute din timpul de fierbere.

- strecoara vinul.

Serveste vinul cu bucatele de portocala.

RETETA 3

Ai nevoie de:

- 750 de mililitri de vin rosu;

- 180 de mililitri de apa;

- 250 de grame de miere;

- 15 boabe de piper negru;

- un bat de scortisoara lung (pentru servit);

- coji subtiri de lamaie pentru decor.

Ce trebuie sa faci:

- pune vinul, apa, batul de scortisoara, piperul si mierea intr-o oala.

- pune oala la foc mediu, pana cand se incalzeste si incep sa formeze bule mici pe marginea vasului.

- la final, strecoara vinul si toarna-l in paharul decorat cu o coaja de lamaie si o bucatica dintr-un bat de scortisoara.

Citeste si: Cum trebuie pastrat vinul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti...
Un vin bun, dupa o masa copioasa, e intotdeauna binevenit. Indiferent cat de ales ar fi vinul,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare