Cum sa prepari vin fiert. Cele mai bune 3 retete

Cum sa prepari vin fiert. Cele mai bune 3 retete

Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru multa lume. Daca vrei sa gusti un vin fiert pe care sa nu-l uiti niciodata, urmareste retetele de mai jos.

RETETA 1

Ai nevoie de:

- 2 sticle de vin rosu sec.

- 2 portocale;

- coaja de la o lamaie;

- 150 g de zahar;

- 5 cuisoare;

- un baton de scortisoara;

- nucsoara proaspat rasa;

- o jumatate de lingurita de ghimbir proaspat ras.

Ce trebuie sa faci:

- decojeste si stoarce o portocala.

- pune sucul la fiert intr-o tigaie inalta, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si restul de condimente, in afara de cuisoare.

- adauga vin astfel incat sa acopere zaharul si incalzeste la foc mic pana cand zaharul se dizolva complet)amesteca din cand in cand)

- fierbe amestecul timp de 7-8 minute, pana cand obtii un sirop gros.

- taie pe jumatate a doua portocala si infige cuisoarele in ea.

- toarna vinul, iIntr-o oala mare.

- adauga siropul de zahar si condimente, cea de-a doua portocala si incalzeste amestecul a foc mic.

Citeste si: Cum sa prepari gutui la cuptor cu vin rosu

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si...
Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti...
Alegerea unui vin bun pare la indemna oricui, dar nu e chiar asa. multi se lasa pacaliti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare