Prune uscate, fierte in vin

Prune uscate, fierte in vin

Vinul fiert se consuma in sezonul rece in combinatie cu fructe de toamna (mere, gutui), dar si cu prune uscate.

La aceste ingrediente se pot adauga cuisoare, scortisoara si coaja de portocale sau lamaie.

In combinatie cu prune uscate, la vinul fiert se mai adauga urmatoarele ingrediente:

- ¾ litri vin rosu,
- 250 g prune uscate,
- coaja de lamaie sau scortisoara,
- zahar dupa gust.

Mod de preparare:

1

Se fierbe vinul rosu, indulcit dupa gust, cu o bucatica de coaja de lamaie sau de scortisoara.

2

Cand clocoteste se pun prunele, bine spalate.

3

Se lasa sa dea numai un clocot, se dau la o parte si se tin la rece 24 de ore, pentru ca sa absoarba incet tot vinul.

Prunele astfel pregatite sunt foarte parfumate si gustoase.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu prune uscate este un preparat dulce care se poate servi ca desert la masa de...
Compotul de prune se poate face atat din fructe proaspete, cat si uscate. Iata cum se obtine...
Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare