10 semne ale cancerului cervical ce nu trebuie ignorate

10 semne ale cancerului cervical ce nu trebuie ignorate

Cancerul cervical este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer, in cazul femeilor si ataca celulele cervixului, parte inferioara a uterului, care face legatura cu vaginul.

Majoritatea cazurilor de cancer cervical sunt cauzate de virusul uman papiloma, care poate fi contactat pe cale sexuala si care afecteaza femeile de toate varstele.

Factorii de risc includ: sexul neprotejat, partenerii sexuali multipli, supraponderalitatea, folosirea de anticonceptionale orale, cauze genetice, fumatul, imunitatea scazuta, sarcinile multiple si sarcina la varste fragede.  Acet tip de cancer este unul tacut, simptomele nefiind vizibile in faza incipienta, insa resimtindu-se dupa ce cancerul afecteaza si alte organe, in faza de metastaza.

Iata 10 semne ale cancerului cervical ce nu trebuie ignorate:

1. Sangerarile vaginale anormale sunt frecvente in cazul majoritatii femeilor diagnosticate cu acest tip de cancer, deoarece acesta creaza capilare noi, anormale, care se rup usor si cauzeaza sangerari, intre menstruatii, dupa un act sexual, dupa intrarea la menopauza sau chiar dupa un control pelvian. Daca aveti acest simptom este indicat sa mergeti la un control ginecologic.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Herpesul este o boala cu transmitere sexuala foarte comuna, ale carei simptome pot fi tratate, fara ca...
Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si...
Oboseala este o problema pe care cu totii o resimtim mai mult sau mai putin. Nivelul de...