Menstruatie

Lista articolelor despre menstruatie pe AflaCum.ro

Articole despre menstruatie

Citeste cele mai noi articole despre menstruatie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre menstruatie, pe AflaCum.ro!

In Antichitate, se credea ca sangele menstrual poate innebuni cainii.Asadar, toate conversatiile despre menstruatie si metodele de a o controla erau tabu. Pana sa fie create tampoanele moderne, femeile foloseau diverse materiale pentru a-si controla ciclul menstrual; cele mai multe deloc igienice, precum papirusul sau cupele din aluminiu!

Menstruatie. Ce foloseau femeile inainte de aparitia tampoanelor:

Papirus, lemn si spongieri(bureti de mare). Informatiile sunt putine, insa ne pot contura o imagine de ansamblu. Se crede ca femeile care au trait in perioada 3.000 i.Hr. au folosit diferite materiale naturale pentru a controla menstruatie. De exemplu, femeile egiptene foloseau papirus, acea hartie cunoscuta mai mult pentru scris. Inmuiau papirusul pentru a deveni mai moale, apoi il aplicau in zona problematica. Femeile din Grecia, potrivit lui Hipocrate, foloseau bucati de lemn pe post de tampoane. Altele ar fi folosit chiar bureti de mare, care absorbeau foarte bine sangele.

Menstruatia e intarziata intotdeauna dintr-o anumita cauza, insa nu e obligatoriu ca femeia respectiva sa fie insarcinata. Sunt multe alte motive pentru care ciclul menstrual intarzie. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Care e frecventa menstruatiei? Ciclul are loc la un interval de 28 zile, insa e firesc ca aceasta perioada sa difere in functie de organismul femeii. Daca ciclul iti vine la un interval cuprins intre 28 si 40 zile, inseamna ca esti o persoana normala. De retinut faptul ca unele femei nu au intotdeauna un ciclu menstrual regulat.

De ce intarzie menstruatia:

Menstruatia este un proces firesc pe care nici o femeie nu-l suporta prea bine. Exista, din fericire, anumite obiceiuri care te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada neplacuta a lunii. Mai exact, trebuie sa eviti anumite obiceiuri nesanatoase.

Iata cele mai frecvente cinci erori pe care multe femei le comit in perioada menstruatiei:

1. Suprasolicitarea oganismului. Pentru ca in aceasta perioada nivelul de energie creste brusc, multe femei exagereaza cu activitatile(fizice si/sau intelectuale). Este de preferat sa nu suprasoliciti organismul, sa cauti echilibrul intre activitatile tale cotidiene.

Menstruatia poate fi insotita uneori de dureri mari si de un flux abundent, fiind o perioada a lunii extrem de neplacuta pentru unele femei.

Exista mai multe metode prin care menstruatia poate fi modificata, prin scurtarea perioadei, diminuarea simptomelor sau chiar oprirea sangerarii, insa este indicat sa cereti sfatul unui medic ginecolog, inainte de a incerca aceste lucruri acasa.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Nu toate femeile au aceleasi simptome in timpul sarcinii si acestea pot varia de la o sarcina la alta in cazul unei singure persoane.

Mai mult, primele simptome ale unei sarcini pot fi confundate cu cele de dinainte si dupa menstruatie, asadar multe femei nu isi dau seama ca sunt insarcinate pe baza acestora.

Iata care sunt simptomele unei sarcini:

Herpesul este o boala cu transmitere sexuala foarte comuna, ale carei simptome pot fi tratate, fara ca boala in sine sa fie vindecata.

Netratarea herpesului genital poate duce la molipsirea bebelusilor in timpul nasterii, poate cauza inflamarea vezicii urinare si a rectului, cauzand in anumite cazuri meningita.

Iata cum poate fi depistat herpesul:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Belara, tablete sunt medicamente folosite in contraceptia orala. Compozitie: Clormadinona acetat 2 mg; Etinilestradiol 0.03 mg Tablete...