Cum puteti ruga pe cineva sa va recomande altcuiva?

Cum puteti ruga pe cineva sa va recomande altcuiva?

Referintele sunt foarte importante atunci cand vine vorba de a obtine jobul de vis.

Acestea pot fi date de catre sefii sau de catre colegii de la locul de munca precendent, deoarece aceste persoane va cunosc aptitudinile si competentele.

Iata cum puteti sa rugati pe cineva, foarte politicos, sa va recomande altcuiva:

- Cereti in mod personal referintele, deoarece unele persoane pot fi deranjate de faptul ca le puneti datele de contact in CV-ul dumneavoastra, fara a le intreba.

- Spuneti persoanelor apte sa va ajute cum sa procedeze. Dati-le idei despre cum sa formuleze referintele, cu privire la aptitudinile dumneavoastra. 

- Verificati reactia persoanelor carora le-ati cerut sa va recomande. Daca este una pozitiva, atunci veti stii ca va vor ajuta, insa daca simtiti ca aceastea ezita, ar fi mai bine pentru viitorul dumneavoastra sa apelati la altcineva.

- Nu tineti cont de distanta. Daca nu puteti cere referinte cuiva personal, atunci sunati acele persoane sau trimiteti-le un email. Incercati sa fiti cat mai politicosi cu putinta. Incercati sa le trimiteti informatii cu privire la jobul pentru care va trebui sa va recomande.

- Ganditi-va cui sa cereti recomandari, deoarece aceste persoane va pot afecta sau nu sansele de obtinere a unui job nou. Faceti o lista a persoanelor in care puteti avea incredere. Nu este o idee buna sa cereti referinte de la un coleg, cu care nu v-ati inteles. Totodata este necesar ca persoanele de pe lista mentionata anterior sa fie calificate sa vorbeasca despre contributia dumneavoastra etica si profesionala la locul de munca.

- Nu uitati sa va aratati recunostinta. Daca obtineti noul job, este indicat sa le multumiti persoanelor care v-au recomandat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai distractive si exotice locuri de munca sunt cele de pe vasele de croaziera, deoarece membri...
Multe persoane se simt impovarate de circumstantele zilnice ale vietii personale. Acestea pot fi provocate de multi...
Daca sunteti in ultimul an de facultate, a venit momentul sa va ganditi locul de munca, pe...