Cum sa creezi un CV eficient care sa iasa in evidenta?

Cum sa creezi un CV eficient care sa iasa in evidenta?

Crearea propriului CV poate parea foarte simplu. Dar sa alcatuiesti unul care iese in evidenta, poate fi o adevarata incercare.

Cand iti trimiti CV-ul, acesta devine baza primei impresii a angajatorului despre tine. Rezultatul unui CV eficient se poate vedea daca angajatorul se hotaraste sa te contacteze pentru un interviu. Tocmai din acest motiv e inportant ca al tau sa fie mai bun decat cel al altor aplicanti. E posibil ca acreditarile tale sa fie similare cu ale altor aplicanti. Pentru a te asigura ca tu esti cel care face prima impresie buna, asigura-te ca CV-ul tau sa fie carismatic si cu impact. Daca esti pe punctul de a-ti crea CV-ul, iata cateva sfaturi utile pentru a-l face sa iasa in evidenta.

- Particularizeaza-l pentru un anumit job. Indiferent cand trimiti un CV, asigura-te ca acesta e particularizat pentru acel loc de munca pentru care aplici. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa faci unul total diferit pentru fiecare job. Poti alcatui unul standard. Apoi, cand e timpul sa aplici pentru un loc de munca, ajusteaza-l pentru a scoate in evidenta aptitudinile si calitatile pe care angajatorul le cauta la aplicantii pentru pozitia respectiva.

- Alcatuieste-l simplu si ordonat. Departamentul de Resurse Umane al companiilor va analiza multe CV-uri. E important ca al tau sa fie exact si sa includa doar detaliile pe care acest departament le cauta. De asemenea, evita sa folosesti prea multe cuvinte pentru ca poate descuraja oamenii care citesc.  Poti puncta informatiile. Acest lucru iti poate face CV-ul mai organizat si cu un aspect mai placut.

- Da-i relevanta. Asigura-te ca elimini informatiile care nu sunt necesare. Nu trebuie sa incluzi experiente de munca care sunt scurte si nelegate de pozitia pentru care aplici, in special daca e vorba doar de o experienta mica. Poti face acest lucru doar daca ai putina experienta in munca. Cauta ca informatiile pe care le incluzi sa aiba sens si sa fie relevante pentru jobul la care aspiri.

- Vinde-te. Tine minte ca CV-ul tau va fi baza unei programari pentru un interviu. Scoate in evidenta latura ta pozitiva pentru a-ti vinde atuurile. Acest lucru nu inseamna sa exagerezi sau sa inventezi informatii. Angajatorii vor afla oricum adevarul in timpul interviului. Nu vei dori sa-ti pierzi sansele din cauza unui astfel de motiv. Scrie adevarul, dar fa-l atractiv. Ai incredere in fortele proprii. De asemenea, ai grija sa nu pari arogant in evidentierea aptitudinilor si calificarilor tale.

In fond, CV-ul tau trebuie sa te reflecte pe tine si sa-ti sublinieze calificarile. Trebuie sa fie direct si la subiect. Nu atasa prea multe descrieri si explicatii, pentru ca ar putea demonstra ca te chinui prea tare. Sunt persoane din HR care oricum nu doresc sa citeasca prea multe informatii nenecesare. Asigura-te doar ca ai inclus toate lucrurile care sa te ajute sa castigi acest job.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca sunteti in cautarea unui job si ati primit recomandari negative de la locul de munca anterior,...
Exista 6 intrebari comune, pe care angajatorii le adreseaza in timpul interviurilor, pentru a diferentia o persoana,...
Structurarea unui CV poate fi extrem de dificila, mai ales pentru cei care nu si-au terminat inca...