Cum sa tii secret fata de sef faptul ca iti cauti un alt loc de munca

Cum sa tii secret fata de sef faptul ca iti cauti un alt loc de munca

Multe persoane isi cauta un loc de munca nou, in timp ce sunt inca angajati, deoarece doresc sa aiba o anumite stabilitate, inainte de a-si da demisia.

Daca doriti sa faceti acest lucru, trebuie sa fiti foarte atenti ca seful actual sa nu va afle intentiile.

Iata cum puteti tine secret fata de sef faptul ca va cautati un alt loc de munca:

Nu cautati un nou job, cand va aflati la serviciu. Aceasta este o greseala comuna, comisa de multe persoane, insa puteti risca sa fiti descoperiti de actualul sef, in timp ce va scrieti scrisoarea de intentie, de exemplu. Mai mult, majoritatea firmelor au instalate programe de monitorizare in computere, deci riscati sa fiti concediati, inainte sa aveti ocazia sa va dati demisia.

Nu le spuneti colegilor ce intentii aveti, chiar daca acestia par sa va inteleaga si sa va sprijine, deoarece riscati sa fiti desconspirati in fata sefului, inainte sa fiti pregatiti. Colegii va pot da de gol sefului, pentru a se pune bine cu acesta sau pot face acest lucru din neatentie.

Programati-va interviurile in afara orelor de serviciu sau in zilele libere. Majoritatea angajatorilor stabilesc interviurile in timpul orelor de munca, fara sa tina cont ca aplicantii au un job curent. Incercati sa nu va invoiti de la serviciu, prea des, deoarece absentele repetate vor da de banuit. De asemenea puteti sa va programati mai multe interviuri, in aceasi zi, daca angajatorii insista sa va vada in timpul orelor de serviciu, pentru a nu lipsi mai multe zile de la munca.

Nu va folositi seful actual ca persoana de referinta. Este indicat sa apelati la fosti angajatori, in acest sens, deoarece posibilii angajatori pot suna sa se intereseze si astfel seful actual poate afla ca mergeti la interviuri la alte firme.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un interviu de angajare serios se va termina, intotdeauna, cu un moment care iti poate mari sau...
E greu de crezut ca ar putea exista vreo persoana al carei optimism sa nu se epuizeze...
Majoritatea managerilor considera veniturile mai importante decat angajatii. Cel mai probabil, nu cunosc sau ignora, in mod...