Gasca cu caise

Gasca cu caise

Gasca cu caise este un preparat culinar care se poate prepara vara cand este sezonul caiselor sau in sezonul rece,daca fructele sunt conservate prin uscare.

Ingrediente:

- un kg carne de gasca,
- 750 g caise uscate,
- 2 linguri de zahar,
- ½ lingurita de faina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se rumenesc bucatile de gasca si se tin sa se fragezeasca la foc, cu cateva linguri de apa.

2

Se presara un praf de faina si sare.

3

Se spala caisele in mai multe ape si se tin o ora in apa calduta.

4

Se scurg, se pun peste gasca cu un sos de zahar ars facut din doua linguri de zahar si ½ pahar de apa.

5

Se lasa sa fiarba o ora, inabusit, adaugand apa, daca mai trebuie.

Etichete: gasca, gasca caise, caise

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca friptura de gasca, carnea de curcan poate fi unsa cu rom. Ingrediente: - un...
Gasca pe varza este cel putin la fel de gustoasa ca si rata pe varza. Iata cum...
Pentru aceasta reteta se alege o gasca frumoasa, iar dupa preferinte se adauga putin rom la friptura...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare