Limba cu sos de rosii

Limba cu sos de rosii

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu sos rosu.

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper, sare,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri bulion,
- o lingurita zahar (optional).

Mod de preparare:

1

Se spala limba in mai multe ape, frecand-o cu putin malai pentru a se lua toata murdaria dintre pori. Se tine limba cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita.

2

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

3

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de trei ore (limba de vitel si cea de purcel fierb mai repede).

4

Se curata de pielita, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic.

5

Se caleste in unt o ceapa taiata marunt. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina.

6

Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga bulion de rosii si o lingurita de zahar, daca sosul este mai acru.

7

Dupa aceea, preparatul se mai lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...
Gusa sau barbia dubla se formeaza din cauza mostenirii genetice, a imbatranirii si a cresterii in greutate....
Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim...