Limba umpluta

Limba umpluta

Limba de vita sau de porc fierbe mai repede si de aceea majoritatea gospodinelor o prefera atunci cand prepara in bucatarie o reteta cu limba.

Mai putin consumata la noi este limba umpluta pentru care este nevoie de indemanare si rabdare.

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper, sare,
- o felie de paine,
- un ou,
- o lingurita de verdeata tocata,
- 1 1/2 lingura unt sau untura,
- 1/2 lingura de faina,
- 2 linguri de smantana.

Mod de preparare:

1

Limba de vita sau porc se curata bine si  se tine cel putin o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita.

2

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece.

3

Cand incepe sa dea in clocot, se ia spuma, se adauga zarzavatul, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba potolit timp de 2.30 ore.

4

Se curata de piele si se taie grasimea si carnea dinspre gatlej, astfel incat sa capete o forma.

5

Se desface limba in lungime, in doua, cu un cutit, se scoate putina carne dinauntru, se da prin masina impreuna cu grasimea, cu carnea scoasa de la gatlej si cu miezul de la o felie de paine muiat in lapte si bine stors.

6

Se adauga un ou, sare, piper si verdeata tocata.

7

Se umple limba si se leaga cu ata ca sa nu iasa umplutura.

8

Se pune intr-o tava la cuptor, cu o lingura de unt, si se toarna deasupra, din cand in cand, cate putin din zeama in care a fiert limba.

9

Se tine astfel sa fiarba inabusit inca o jumatate de ora. Separat se prajeste usor 1/2 lingura faina in tot atata unt. Se stinge cu o ceasca de zeama in care a fiert limba.

10

Se amesteca cu smantana cu faina. Se face un sos nu prea gros, care se toarna peste limba.

11

Se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Inainte de a servi se scot atele. Se taie limba felii si se asaza pe farfurie astfel, incat sa para intreaga.

Mod de servire:

Se serveste fierbinte.

Deoarece limba de vita sau porc trebuie sa fiarba minim doua ore, atunci cand incerci aceasta reteta este necesar sa iti dedici activitatii culinare cel putin 3 ore din timp.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba...
Limba este un organ pe care il folosim constant, dar caruia nu-i acordam prea multa atentie. Folosim...
Sa scoti limba e un gest nerecomandat in societatea europeana, deoarece denota lipsa de bun-simt. In Tibet,...