Limba de vita cu masline

Limba de vita cu masline

Preparata la inceput in Italia, Grecia si Turcia, tari in care maslinii se gasesc din abundenta, limba cu masline a fost preluata si de catre romani.

Astazi noi preparam reteta cu iz grecesc, insa cei care doresc, pot adauga la aceasta reteta clasica ciuperci, lamaie sau ierburi aromate, cum este oregano.

Iata o reteta de limba cu masline pentru care este nevoie de aproximativ 2 ore si jumatate ca sa fie gata.

Ingrediente:

- o limba cam de 1 kg,
- 3 litri apa,
- 2 cepe,
- un patrunjel,
- 10 boabe piper,
- sare dupa gust,  
- 2 linguri de ulei,
- o lingurita de faina,
- 2 linguri de bulion,
- un paharel de vin,
- 200 grame masline.

Mod de preparare:

1

Limba de vita spalata si curatata se tine aproximativ o ora in apa rece, inainte de a fi pregatita.

Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si se lasa pe foc timp de 2 ore, dupa ce se ia spuma si se adauga zarzavatul, sarea si piperul.

Se curata de pielita, incepand de la varf, tragand usor si ajutandu-ne cu un cutit mic.

Se prajeste in ulei o ceapa taiata marunt. Cand ceapa a inceput sa se ingalbeneasca, se adauga faina.

Se stinge cu o ceasca din zeama in care a fiert limba, se face un sos potrivit de gros, se adauga bulion de rosii.

La ultimele clocote se adauga maslinele spalate si fierte cinci minute in apa si paharelul de vin care imbogateste gustul preparatului.

Limba cu masline este buna atat calda, cat si rece. Pentru a prepara aceasta mancare cu sos, puteti inlocui limba de vita cu cea de porc, insa limba cu masline trebuie fiarta tot la fel de mult timp pentru a fi gata.

Etichete: limba, limba vita, masline, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Limba de vita sau de porc fierbe mai repede si de aceea majoritatea gospodinelor o prefera atunci...
Limba de vita sau de porc se poate fierbe impreuna cu zarzavat de supa si se serveste...
Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult. ...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare