Melci umpluti

Melci umpluti

Melcii sunt niste moluste care, desi nu arata apetisant, sunt comestibili si se prepara in diverse feluri in bucatarie.

Tot melcii sunt folositi si in tratamente cosmetice, mucusul lor avand proprietatea de a intineri pielea.

Ingrediente:

- 3 duzini de melci,
- un pahar otet,
- o lingura de sare,
- un pahar cu vin,
- o ceapa,
- un morcov,
- 3 catei de usturoi,
- cimbru, dafin, sare, 10 boabe piper,
- o lingura de unt topit,
- cateva fire de arpagic,
- 3-4 catei de usturoi,
- 100 g unt proaspat,
- o lingura frunze de patrunjel,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se curata si se fierb melcii dupa cum am arat mai sus.

2

Cat sunt inca fierbinti se scot din scoica cu un ac mare.

3

Se pun pe o farfurie. Intr-o tigaie se infierbanta o lingura de unt.

4

Se pun melcii, arpagicul taiat marunt, un catel de usturoi sfaramat cu lama cutitului, sare si piper.

5

Se tin 5 minute amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca melcii.

6

Se pastreaza la rece acoperit, pana vom fi intrebuintati. Intre timp scoicile sunt bine spalate inauntru, scurse si puse pe o sita sau un servet ca sa se usuce.

7

Separat se freaca untul cu o lingura plina de frunza de patrunjel tocat fin, 3 fire de arpagic tot foarte bine tocat, 3 catei de usturoi bine sfaramitati, sare, piper. Din untul astfel pregatit se pune in interiorul fiecarei scoici, cate un bob de fasole, se introduce melcul si se acopera iar cu unt, netezind suprafata cu un cutit.

8

Se asaza melcii unul langa altul, cu gura in sus, intr-o farfurie rezistenta la foc.

9

Se presara putin pesmet si se stropesc cu 3-4 lingurite de vin.

10

Se tin la cuptor incins pana se infierbanta. Se servesc la masa foarte fierbinti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Melcii cu scortisoara sunt niste produse de patiserie delicioase, foarte usor de preparat, dupa cum urmeaza: Ingrediente...
Pentru a obtine melci prajiti in aluat este nevoie de pricepere si rabdare in bucatarie. Inainte de...
Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru...