Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.
Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.
Daca in timpul spalarii dati peste midii moarte, acestea trebuie aruncate.
Ingrediente:
- 2 kg midii,
- un pahar de vin,
- o ceapa,
- o frunza de patrunjel,
- cimbru,
- foi de dafin,
- 2 catei de usturoi,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- sare, piper,
- 100 g untura sau ulei.
Mod de preparare:
Se spala midiile una cate una pentru a indeparta orice urma de nisip.
Scoicile trebuie sa fie bine inchise.
Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Midiile vii se deschid imediat la fiert.
Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc iute.
Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul.
Dupa 10 - 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe aragaz. Se scurge zeama in alt vas.
Din ou, lapte, faina, sare si piper se face un aluat gros ca o smantana. Se iau midiile cu o furculita, se inmoaie in aluat si se pun la prajit in untura sau in unt fierbinte.
Carnea obtinuta de la midii se serveste cu zeama de lamaie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.