Midii prajite

Midii prajite

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Daca in timpul spalarii dati peste midii moarte, acestea trebuie aruncate.

Ingrediente:

- 2 kg midii,
- un pahar de vin,
- o ceapa,
- o frunza de patrunjel,
- cimbru,
- foi de dafin,
- 2 catei de usturoi,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- sare, piper,
- 100 g untura sau ulei.

Mod de preparare:

1

Se spala midiile una cate una pentru a indeparta orice urma de nisip.

2

Scoicile trebuie sa fie bine inchise.

3

Dupa ce sunt bine spalate, se pun intr-o cratita incapatoare, nu prea multe odata, pentru a fi cuprinse uniform de caldura. Midiile vii se deschid imediat la fiert.

4

Se adauga ceapa taiata felii, mirodeniile, sarea, piperul si un pahar de vin alb sau de apa. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc iute.

5

Din cand in cand se salta cratita, astfel incat sa vina toate in contact cu focul.

6

Dupa 10 - 15 minute, toate midiile trebuie sa fie deschise, deci gata. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe aragaz. Se scurge zeama in alt vas. 

7

Din ou, lapte, faina, sare si piper se face un aluat gros ca o smantana. Se iau midiile cu o furculita, se inmoaie in aluat si se pun la prajit in untura sau in unt fierbinte.

Carnea obtinuta de la midii se serveste cu zeama de lamaie.

Etichete: carne, midii, midii prajite

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...