Miel cu ciuperci

Miel cu ciuperci

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare de miel cu ciuperci.

Ingrediente:

- 750 g carne,
- 400 g ciuperci,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa mica,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 2 linguri de smantana,
- o lingurita de faina,
- condimente dupa gust.

Mod de preparare:

1

Se prajesc in aceeasi cratita, cu o lingura de unt sau de untura, bucatile de carne, o ceapa taiata marunt si ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se adauga sare.

2

Cand incepe totul sa se rumeneasca, se toarna zeama de carne si se lasa sa scada.

3

Daca mancarea este prea scazuta, se mai adauga putina zeama de carne sau apa.

4

Cu un sfert de ora inainte de a servi, se amesteca smantana cu faina si piperul, se toarna peste mancare si se lasa sa dea 2-3 clocote.

5

Se poate pregati aceeasi mancare fierband separat ciupercile taiate felii. Se pun in mancare odata cu smantana si se lasa sa dea impreuna cateva clocote.

Etichete: miel, ciuperci, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult...
Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste. Preparat din maruntaie de...
Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon. Ingrediente: ...