Momite de vitel pane

Momite de vitel pane

Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet.

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- o lingurita zeama de lamaie,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.

2

Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece. Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce.

3

Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati.

4

Se taie in bucati de grosimea degetului.

5

Se sareaza, se stropesc cu putina zeama de lamaie.

6

Se dau in faina, ou batut si pesmet.

7

Se prajesc in untura fierbinte sau in unt amestecat cu ulei.

Mod de servire:

Se servesc foarte fierbinti cu legume.

Etichete: momite, momite pane, legume

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece...
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece...
Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate....