Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet.
Momitele de vitel se prajesc dupa ce se trec prin amestecul faina, oua si pesmet.
Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie ca mancare, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.
Ingrediente:
- 750 g momite,
- o lingurita zeama de lamaie,
- o lingura de faina,
- 2 oua,
- 2 linguri de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.
Mod de preparare:
Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.
Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece. Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce.
Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati.
Se taie in bucati de grosimea degetului.
Se sareaza, se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Se dau in faina, ou batut si pesmet.
Se prajesc in untura fierbinte sau in unt amestecat cu ulei.
Mod de servire:
Se servesc foarte fierbinti cu legume.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.