Frigarui de momite

Frigarui de momite

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Ingrediente:

- 750 g momite,
- 100 g smantana,
- 1 lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se pun apoi intr-un vas cu apa fierbinte si se lasa sa dea cateva clocote.

2

Se varsa apa fierbinte si se toarna imediat alta rece. Se scurg si se pun pe un servet sa se usuce.

3

Se indeparteaza grasime, pielitele si se taie in bucati. Se da sare.

4

Se pun pe frigari de lemn, alternand cu felii de lsanina si se frig pe gratarul incins. In timpul cat se frig, se ung de cateva ori cu unt.

Mod de servire:

Se servesc foarte fierbinti, pe farfurii calde, cu garnitura de cartofi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bucatile din muschi de vita se combina cu felii de slanina pentru ca frigaruile sa fie usor...
Pentru frigarui se folosesc cateva bucati de rinichi de la purcei de lapte. In acest caz nu...
O reteta cu frigarui mai neobisnuita are la baza ficat de porc sau de vita portionat in...