Piept de vitel umplut

Piept de vitel umplut

Pieptul de vitel umplut este o reteta cu grad mediu de dificultate, deoarece numai un bucatar priceput stie sa sculpteze in carne, sa ii dea forma dorita si sa "mestereasca" un buzunar pe care sa il coase.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne,
- o lingura de pesmet,
- 3 cepe,
- un catel de usturoi,
- o lingurita vin alb,
- un ou,
- verdeata, sare, piper,
- o lingura de untura.

Mod de preparare:

1

Se alege o bucata de carne de la piept.

2

Se scot oasele cu grija, ca sa nu se sfarame carnea, tragandu-le pe rand pe fiecare, sau folosind un cutit daca nu ies singure.

3

Se taie astfel carnea pe margini, incat sa capete o forma dreptunghiulara, cam de 30 cm lungime pe 20 cm latime.

4

Se introduce un cutit ascutit de bucatarie in partea mai larga a pieptului, despartind carnea in doua, pentru a forma un fel de buzunar, lasand pe celelalte trei parti carnea netaiata pe o distanta de 2 cm.

5

La carnea taiata de pe margini, se mai adauga putina carne de vaca (daca avem) si se trece prin masina de tocat.

6

Castronul in care se pregateste umplutura se freaca bine cu un catel de usturoi taiat in doua.

7

Se pune carnea, o lingura de pesmet, o ceapa tocata si prajita usor in unt, o lingurita de vin alb, sare, piper, putina frunza de patrunjel tocata si un ou.

8

Se amesteca totul bine, se umple pieptul si se coase cu 2-3 impunsaturi.

9

Se apasa putin pe dinafara, pentru a avea o grosime egala. Se unge pieptul cu putina grasime, se asaza in cratita cu felii de ceapa, se acopera, se da la cuptor la foc potrivit.

10

Cand totul incepe sa se rumeneasca, se adauga apa sau zeama de carne, pana la jumatatea carnii. Se fierbe inabusit doua ore. Cand este aproape gata, se unge pieptul cu zeama din cratita si se mai lasa putin sa capete culoare.

11

Se scot atele, iar dupa ce s-a racorit putin, se taie si se serveste cu sosul din cratita scurs de grasime si cu garnitura de macaroane sau de piure de cartofi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...