Pui cu dovlecei

Pui cu dovlecei

Un preparat dietetic si usor de digerat este mancarea de pui cu dovlecei.

Ingrediente:

- un pui mare,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
-  4 dovlecei frumosi sau 5 dovlecei in floare,
- o lingurita marar tocat,
- 2 linguri de smantana, sare.

1

Se prajesc usor bucatile de pui in unt sau in untura, cu o ceapa taiata marunt si faina.

2

Se rad dovleceii, se taie in bucati potrivite, iar daca sunt in floare, se lasa intregi.

3

Se pun in cratita cu bucatile de pui, se lasa sa se rumeneasca circa un sfert de ora, se adauga apoi cateva linguri de apa si se fierb inabusit. Se pune sare.

4

Dupa gust se pot adauga 2 - 3 linguri de smantana inainte de a servi la masa.

Puiul cu dovlecei se mai poate, de asemenea, asezona cu ciuperci sau feta.

Etichete: pui, dovlecei, ceapa, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o...
O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii. Iata cum se prepara dovleceii...