Pui cu smantana

Pui cu smantana

Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o consistenta mai cremoasa.

Ingrediente:

- 2 pui mijlocii,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- o lingurita de marar tocat, sare.

Mod de preparare:

1

Se inabusa in unt bucatile de pui. Se pune sare.

2

Se adauga cate putina apa si se lasa sa dea cateva clocote.

3

Se pune smantana, in care s-a amestecat putina faina. Se lasa sa fiarba la foc mic.

4

Cand se face economie de smantana, se prajeste usor o jumatate lingura de unt cu tot atata faina si se stinge cu apa.

5

Se lasa sa dea cateva clocote pentru a se obtine un sos nu prea gros.

6

Se adauga 1 - 2 linguri de smantana. Se toarna peste pui. Cand este aproape gata, se adauga putin marar tocat.

Preparatul astfel obtinut se serveste cald.

Etichete: pui, sos alb, smantana

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...
Pentru puiul cu ciuperci se formeaza un sos alb format din unt, faina si smantana, asemanator cu...
Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va...