Rata cu mazare verde

Rata cu mazare verde

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Ingrediente:

- o rata mijlocie,
- 700 g mazare boabe verde,
- 2 cesti zeama de carne,
- o lingurita de zahar,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierbe mazarea boabe cu zeama de carne.

2

Cand este aproape fiarta, se adauga sare, zahar si putin unt.

3

Se prajeste rata in cratita cu ceapa taiata marunt si cu o lingura de untura.

4

Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda.

5

Cand ceapa incepe sa se ingalbeneasca, se pune sare si putina apa calda.

6

Cand rata este fripta, se pune mazarea imprejur si se mai lasa putin la cuptor sa se rumeneasca.

Pont: Daca nu mai gasiti mazare verde pentru ca nu este sezonul ei si totusi doriti sa preparati aceasta reteta, folositi mazare verde congelata sau conservata la borcan.

Etichete: carne, rata, mazare verde

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline. Ingrediente: - o...
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...