Supa crema de piure de cartofi

Supa crema de piure de cartofi

Supele creme, numite si consomeuri se prepara dintr-o serie de legume.

Noi va propunem un consomme cu piure de cartofi.

Ingrediente:

- 3 litri apa,
- 750 g cartofi,
- o ceapa,
- un galbenus,
- o lingura smantana,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierb intr-o oala cu apa cartofii curatati si taiati bucatele, cu ceapa si sare.

2

Se lasa sa fiarba acoperit o jumatate de ora.

3

Se incearca daca sunt fierti.

4

Se trec prin sita cat sunt inca fierbinti.

5

Se subtiaza cu zeama lor si se lasa sa mai dea cateva clocote.

6

Se bate un galbenus cu o lingura buna de smantana.

7

Se amesteca incet cu spuma.

8

Se adauga o bucatica de unt proaspat si frunze de patrunjel taiate fin.

Mod de servire:

Se serveste cu bucatele de paine prajita in unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Considerat cel mai sanatos desert de toamna, din dovleac se obtin diverse preparate, de la el consumandu-se...
O supa crema de gulii poate fi pregatita in orice perioada a anului pentru ca este gustoasa...
Aceasta reteta cremoasa poate fi servita inclusiv copiilor mici incepand cu varsta de 10 luni, cu conditia...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare