Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Rulada obtinuta din ciuperci in amestec cu alte ingrediente este un preparat satios si o combinatie de arome foarte apetisante.
Rulada obtinuta din ciuperci in amestec cu alte ingrediente este un preparat satios si o combinatie de arome foarte apetisante.
In plus, continutul de fier din carnea rosie si vitaminele din complexul B din ciuperci fac din rulada de ciuperci cu carne de vita sa fie un meniu de week-end ideal pentru intreaga familie.
Ingrediente:
- 1 kg carne macra de vitel,
- o felie de paine,
- 100 g slanina,
- un ou,
- sare, piper,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingura de bulion,
- o ceasca zeama de carne,
- 250 g ciuperci,
- 12 felii de paine.
Mod de preparare:
Se taie carnea felii ca pentru snitele, de 1 cm grosime. Se bat feliile de carne cu ciocanul de lemn pentru a se subtia aproape la jumatate, fara insa sa se rupa.
Se taie marginile cu cutitul, astfel incat bucatile obtinute sa aiba aceeasi marime, cam de 10 cm pe 15 cm.
Resturile de carne, ca un sfert de kilogram, se dau de doua ori prin masina, impreuna cu o bucatica de miez de paine muiat in lapte si stors, 100 g de slanina proaspata si cateva ciuperci tocate si inabusite in unt.
Se amesteca bine intr-un castron, impreuna cu un ou, sare piper.
Se intinde umplura peste fiecare bucata de carne, se face sul si se leaga cu ata.
Se asaza intr-o cratita cu unt sau untura si se rumenesc pe toate partile.
Se toarna putina zeama de carne, o lingura de bulion si se da la cuptor sa fiarba inabusit o ora.
Cand sunt gata, se scot atele iar ruladele se asaza pe felii de paine prajita in unt.
Sosul din cratita se trece prin sita, se toarna peste rulade.
Mod de servire:
Ruladele se servesc fierbinti inconjurate de ciuperci intregi inabusite in unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.