Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta de vinete umplute va propunem noi pentru week-end.
Aceste legume de vara se pot umple cu carne, dar si cu alte ingrediente. Iata ce varianta de vinete umplute va propunem noi pentru week-end.
Ingrediente:
- 6 vinete potrivite,
- 500 g carne macra,
- o ceapa,
- o Iingura de untura,
- un ou,
- sare, piper.
Pentru sos:
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- o lingura de faina,
- o ceasca de apa,
- o lingura de bulion.
Mod de preparare:
Se aleg patlagele vinete mai mici, de aceeasi marime, se taie cozile si se oparesc cinci minute intr-o oala cu apa clocotita.
Se scot, se racoresc cu apa rece, apoi se tin 1/4 ora sub teasc, pentru ca apa sa iasa din ele.
Se scobesc. Se da carnea prin masina, se prajeste in untura cu putina ceapa, se adauga sare, piper si un ou. Se umplu vinetele.
Se face un sos dintr-o lingura de untura, o ceapa taiata marunt si faina.
Se adauga apa, putin bulion si miezul scos din vinete. Dupa ce a fiert, se strecoara prin sita.
Se toarna peste vinetele asezate in cratita.
Se lasa sa fiarba inabusit. Inainte de a servi se dau o jumatate de ora la cuptor.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.