Cum sa decongelezi CARNEA. Dureaza 5 minute!

Cum sa decongelezi CARNEA. Dureaza 5 minute!

Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci, dar nu ai carnea dezghetata? Nu e bai! Iata cum poti decongela carnea in doar... 5 minute!

Ce trebuie sa faci:

1. Pune doua cratite de metal in chiuveta.

2. Pe una dintre ele, intoarce-o cu fundul in sus si pune carnea pe ea. Pe cealalta, umple-o cu apa si pune-o peste carne.

3. Asteapta 5-10 minute. Cu cat carnea e mai subtire cu atat se va dezgheta mai usor.

Explicatie:

- metalul este un bun conductor de caldura, iar aluminiul este un bun conductor al caldurii ambientale, care este eficienta pentru a decongela alimentele.

Cam atat! Si nu uita un aspect esential, despre care am mai vorbit Nu recongela carnea! Bacteriile nu mor prin congelare, ci doar intra intr-o stare de moarte aparenta, care le impiedica sa se inmulteasca sau sa altereze carnea. Prin decolngelare, numarul mare de bacterii de pe suprafata carnii (mai mare decat la prima congelare) va fi pastrat si se va amplifica la urmatoarea dezghetare. si tot asa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...