Cum sa decongelezi somonul. Metoda 1:
- scoate somonul din congelator cu aproximativ 12 ore inainte de preparare. Pentru mai mult de 500 grame de somon, scoate-l din frigider cu 24 de ore inainte;
- indeparteaza stratul exterior al ambalajului;
- pune somonul in frigider intr-un vas. Temperatura din frigider trebuie sa fie cuprinsa intre 1,5 si 4,5 grade Celsius, astfel incat sa nu se dezvolte microorganisme.
- scoate somonul dezghetat din frigider si prepara-l imediat.
Cum sa decongelezi somonul. Metoda 2:
- scoate somonul din congelator;
- da la o parte primul strat de ambalaj, dar asigura-te ca ramane invelit in ambalajul de langa piele. Asa vei impiedica pestele sa raspandeasca bacterii in bucatarie;
- pune pestele intr-un castron si toarna apa rece peste el, astfel incat sa fie scufundat complet;
- pune vasul in chiuveta;
- inlocuieste apa la jumatate de ora, pana observi ca e dezghetat complet;
- gateste somonul imediat dupa dezghetare.
Cum sa decongelezi somonul. Metoda 3:
- scoate somonul din congelator si indeparteaza total ambaalajul;
- intr-un vas yena, aseaza un strat de prosoape de bucatarie, iar peste pune pestele.
- acopera pestele cu alt rand de prosoape de bucatarie;
- introdu vasul in cuptorul cu microunde si foloseste programul de dezghetare(4-5 minute);
- scoate pestele din cuptor, intoarce-l pe partea cealalta si introdu-l iar pe modul dezghetare;
- scoate pestele din cuptor si mai lasa-l inca 5 minute sa stea la temperatura camerei;
- prepara peste imediat dupa aceasta perioada;
Atentie! Dezghetarea somonului la cuptorul cu microunde nu este metoda de dorit! Carnea nu se dezgheata in mod egal si se poate deteriora si chiar usca, la preparare.