Cum sa faci iepure la cuptor in sos de smantana

Cum sa faci iepure la cuptor in sos de smantana

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!

Iepure la cuptor. Ingrediente pentru iepure:

- 2,5 kilograme de carne de iepure;

- 3 cepe de marime medie;

- un morcov;

- 2 catei mari de usturoi;

- ulei vegetal de floarea-soarelui;

- 500 mililitri de apa rece;

Iepure la cuptor. Ingrediente pentru sos:

- 200 grame de smantana fermentata;

- 2 catei mari de usturoi;

- 5-6 crengute de patrunjel;

- sare si piper negru macinat, dupa gust;

- 200 mililitri de apa fierbinte.

Iepure la cuptor. Mod de preparare:

- curata cateii de usturoi si taie-i rondele;

- incinge circa 50 mililitri de ulei intr-o tigaie;

- prajeste usturoiul taiat timp de un minut;

- scoate usturoiul pe o farfurie;

- pune carnea la prajit in uleiul aromatizat din tigaie. Aceasta trebuie sa fie uscata. Prajeste-o fara capac, pana cand se va rumeni pe ambele parti;

- transfera carnea intr-o oala de copt cu capac;

- prajeste ceapa si morcovul taiate marunt in uleiul ramas in tigaie;

- toarna peste legumele prajite aproximativ 500 mililitri de apa rece si adu amestecul in punctul de fierbere;

- toarna prajeala obtinuta peste carnea de iepure din oala. Adauga apa, daca e prea putina. Carnea trebuie sa aiba suficienta zeama, pentru a se fragezi;

- acopera oala cu un capac si bag-o in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, pentru circa o ora si jumatate;

- peste aproximativ 45 minute, scoate oala din cuptor, pentru a vedea daca toate bucatile de carne se gatesc in zeama;

- intoarce carnea pe partea opusa, acoper-o iar cu capacul si introdu-o la cuptor pentru a se coace mai departe;

- pregateste sosul. Intr-un castron adanc, combina apa cu smantana fermentata, apoi adauga usturoiul taiat marunt, patrunjelul tocat, sare si piper negru macinat, dupa gust. Amesteca;

- scoate carnea din cuptor si toarna sosul obtinut peste ea. Daca doresti, poti pune deasupra si o crenguta de rozmarin pentru a obtine o aroma mai intensa;

- acopera oala cu capacul si mai da-o la cuptor pentru 20 minute;

- scoate iepurele din cuptor si savureaza-l impreuna cu garnitura preferata!

Citeste si: Cum sa faci iepure marinat in vin

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iepurii sunt animale dragute, care pot deveni, cu usurinta, de companie! Sunt micuti, asa ca pot creste,...
Vanatul are o carne cu fibra puternica. Asa ca pentru a gati bine o astfel de carne,...
Daca cei mai multi dintre noi pregatesc un papricas din carne pasare, de vita sau de porc,...