Cum sa faci mezel de casa. Mult mai gustos decat orice salam din comert

Cum sa faci mezel de casa. Mult mai gustos decat orice salam din comert

Vrei un mezel supergustos, cu care sa iti dai toti invitatii pe spate? Nu-l cauta in comert! S-ar putea sa nu il gasesti! In schimb, il poti prepara acasa cu succes! Iata reteta unei rulade de porc sa te lingi pe degete si altceva nu!

Rulada de porc. Ingrediente:

- 2 kilograme de muschi / piept de porc fara sorici;

- o lingurita de boabe de piper negru;

- 2 lingurite de seminte de coriandru;

- 30 grame de sare plus 4 grame de sare de nitriti de 6,25%;

- o jumatate de lingurita de frunze de dafin macinate;

- o lingurita de usturoi granulat;

- o jumatate de lingurita de amestec de ierburi uscate;

- 2 lingurite de boia de ardei iute, ori dupa gust;

- 2 lingurite de boia de ardei dulce.

Rulada de porc. Mod de preparare:

- pregateste condimentele. Macina boabele de coriandru si piper negru/amestecul de boabe de piper impreuna cu o lingurita si jumatate de sare intr-un mojar.

- incorporeaza praful obtinut de condimente cu restul cantitatii de sare. Nu uita sa adaugi frunzisoara macinata, usturoiul granulat si amestecul de ierburi uscate. Amesteca bine mirodeniile, apoi adauga sarea de nitriti.

- spala carnea si usuc-o in prosoape de hartie.

- taie carnea treptat intr-un blat dreptunghiular, cu grosimea de circa 2 cm.Apoi bate-l cu ciocanul pentru carne, ca sa uniformizezii suprafata si sa-l fragezesti.

- separa amestecul de condimente in doua parti aproximativ egale(fa-o din ochi).- maseaza carnea pe ambele parti in amestecul de condimente.

- ruleaza blatul obtinut in forma de rulada, apoi fixeaza-l cu o ata alimentara.

- infasoara rulada intr-o folie si introdu-o la frigider pentru 36 ore.

- scoate rulada din frigider si indepateaza-i folia;

- usuca rulada pe prosoape de bucatarie

- treci mezelul printr-un amestec de boia de ardei dulce si iute. Poti folosi doar iute sau doar dulce, dupa gust.

- introdu termometrul alimentar in bucata de carne. Rulada ar trebui sa aiba circa 15 grade Celsius. Temperatura indicata pentru momentul cand rulada va fi gata este de 72 grade Celsius.

- pune rulada pe o grila metalica mai deasa si bag-o la cuptor.

- coace rulada la 70-72°C.

- scoate rulada din cuptor si las-o sa se raceasca un sfert de ora.

- infasoara rulada in staniol.hartie de copt si las-o sa se raceasca bine de tot.

- baga mezelul la frigider si mai lasa-l o zi la rece.

- scoate rulada din frigider si elimina-i ata alimentara.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari rulada de macrou

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un mezel supergustos, cu care sa iti dai toti invitatii pe spate? Nu-l cauta in comert!...
Vrei sa savurezi niste coaste la cuptor asa cum poate doar la restaurant ai mai savurat? Nu...
Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa...