Rulada de macrou. Ingrediente:
– 2 macrouri;
– o ceapa prajita;
– un morcov fiert;
– 10 grame de gelatina instant;
– o lingurita de condiment pentru peste;
– 3 castraveti marinati;
– sare, dupa gust.
Rulada de macrou. Mod de preparare:
- indeparteaza coada si capul pestelui;
- taie macroul pe lungimea coloanei vertebrale;
- eviscereaza macroul. Elimina inotatoarele, coloana vertebrala si toate oasele mai mici.
- asaza macroul pe folie de plastic;
- presara pestele cu sare, condiment si gelatina.
- adauga ceapa prajita, morcov dat prin razatoarea mare si castraveti marinati.
- formeaza strans o rulada, pe care o vei infasura complet in mai multe straturi de folie;
- fierbe rulada circa o jumatate de ora intr-o cratita;
- scoate rulada si las-o sa se raceasca;
- pune o greutate deasupra ruladei si bag-o la frigider;
- inainte de a consuma rulada, indeparteaza folia;
- taie rulada felii.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa preprari macrou la gratar