Ingrediente:
- 2, 3 kilograme piept de pui fara oase si piele(taiat cubulete);
- 450 grame inimi de anghinare congelate;
- 450 grame de morcovi (curatati si feliati);
- o lingurita de coaja lamaie;
- o lingura de paprika;
- o lingurita de turmeric;
- 2 litri de supa concentrata de pui;
- o lingura de chimion;
- o lingura de coriandru;
- 6 catei de usturoi maruntiti;
- 2 cepe tocate;
- 3 linguri de ulei de masline;
- piper;
- sare.
Mod de preparare:
- caleste ceapa in ulei incins la foc mediu, pentru 8 minute, pana cand incepe sa se inmoaie si sa se caramelizeze.
- adauga usturoiul si mirodeniile. Gateste-le impreuna inca 1 minut.
- toarna supa concentrata si coaja de lamaie si lasa sa dea in clocot.
- adauga bucatile de pui, anghinarea si morcovii, acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pentru 15 minute, pana cand legumele se inmoaie si carnea e fiarta.
- condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Tocanita se va servi alaturi de cuscus.
Pofta buna!